1 minúta
3 pestré šálky denne robia zázraky nielen na tanieri
Ak však chcete svojmu telu ulahodiť, pomôžte si jednoduchým trikom. Každý deň do svojho jedálnička zaraďte tri šálky ovocia a zeleniny. Poradíme vám ako.
V jednej šálke bude zelenina tmavej zelenej farby (napríklad rukola, cviklové listy, špenát, Bok Choi a iná ázijská listová zelenina), v ďalšej bude farebná zelenina a drobné ovocie (napríklad špargľa, avokádo, uhorky so šupkou, cuketa so šupkou, červená aj biela kapusta, cvikla, rajčiny, maliny, čierne ríbezle, jahody) a v poslednej zelenina bohatá na síru (napríklad brokolica, karfiol, kel, kapusta).
Koncept vychádza zo stravy pripravenej americkou doktorkou Terry Wahlsovou, ktorá po rokoch štúdií a boji s vlastnou diagnózou zostavila protokol vhodný pri liečbe akéhokoľvek autoimunitného ochorenia vychádzajúc zo sklerózy multiplex, ktorou sama trpí. Celý systém je samozrejme omnoho prepracovanejší a pacienti musia, okrem iného, spomenutých šálok denne prijať až 9, ale samotný nápad pridať do svojho režimu viac ovocia a zeleniny týchto druhov vám môže len pomôcť.
Ak sa vám takto premýšľať nechce, jednoducho spravte to, čo Francúzi- za každým jedlom zjedzte misku zeleného šalátu. Trávenie bude fungovať ako hodinky.
Komentáre